به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، روسیه در ماه دسامبر بزرگترین صادرکننده نفت خام به چین بود و جایگاه اول خود را در کل سال ۲۰۱۸ برای سومین سال پیاپی بالاتر از عربستان سعودی تثبیت کرد .
طبق اطلاعات اداره کل گمرک چین، واردات نفت از روسیه به ۷.۰۴ میلیون تن معادل ۱.۶۵۸ میلیون بشکه در روز در ماه دسامبر رسید که ۴۰ درصد از ۵.۰۳ میلیون تن سال قبل بیشتر بود .
واردات نفت از روسیه در کل سال تا ۷۱.۴۹میلیون تن معادل ۱.۴۳ میلیون بشکه در روز افزایش یافت که ۱۹.۷ درصد از ۵۹.۷ میلیون تن ۲۰۱۷ بیشتر بود .
تقاضا برای نفت خام روسیه به خاطر افزایش توان عملیاتی پالایشگاه های خصوصی چین بالا رفته است. در حالی که بی ثباتی های ژئوپلیتیکی هم باعث شد چین نفت کمتری از کشورهایی مثل ایران و ونزوئلا وارد کند .
عربستان سعودی در ماه دسامبر ۶.۹۷ میلیون تن معادل ۱.۶۴ میلیون بشکه در روز نفت خام به چین فروخت که ۴۸ درصد از ۴.۷۱ میلیون تن سال قبل بالاتر بود .
عربستان در کل سال ۲۰۱۸ ، ۸.۷ درصد صادراتش را به چین افزایش داد و آن را به ۵۶.۷۳ میلیون تن یا ۱.۱۳۵ میلیون بشکه در روز رساند .
این یعنی برتری روسیه بر عربستان در تامین نفت چین تقریباً دو برابر شده و به ۲۹۵ هزار بشکه در روز در ۲۰۱۸ نسبت به ۱۵۰ هزار بشکه در روز سال قبل رسیده است .
صادرات آمریکا به چین که بر اثر جنگ تجاری بین دو کشور ضربه خورده است، در ماه دسامبر صفر شد. واردات از آمریکا در ۲۰۱۸، ۲۴.۸ درصد نسبت به ۲۰۱۷ بالاتر بود و به ۲۴۵۶۱۶ بشکه در روز رسید .
شرکت یونیپک قصد دارد از ماه مارس واردات از آمریکا را آغاز کند .
صادرات نفت ونزوئلا به چین در ۲۰۱۸ ، ۲۴ درصد کاهش یافت و به ۱۶.۶۳ میلیون تن یا ۳۳۲۶۰۰ بشکه در روز رسید. دلیل آن هم کاهش تولید نفت این عضو اوپک به خاطر نبود سرمایهگذاری، سوءمدیریت و فرار کارگران بود .
واردات نفت از ایران در ماه دسامبر ۲.۱۴ میلیون تن یا ۵۰۳۸۹۶ بشکه در روز گزارش شد که ۱۲ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشت .
واردات کل سال از ایران ۲۹.۲۷۴ میلیون تن افت داشت و به ۵۸۵۴۷۵ بشکه در روز رسید. یعنی ۲۰ درصد کمتر از ۲۰۱۷. این اتفاق پس از اعمال تحریمهای آمریکا به خاطر منازعات بر سر برنامه هسته ای ایران رخ داد .
چین یکی از کشورهایی است که برای خرید نفت ایران معافیت دریافت کرد و اجازه دارد ۳۶۰ هزار بشکه در روز نفت برای ۱۸۰ روز تا ماه مه از ایران خریداری کند .
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما